søndag den 18. september 2011

Ny Lavetera Barnsley og masser af løg..allium og perlehyancinter

Lige nu står den ny indkøbte Lavetera Busk ude i drivhuset og skal plantes i dag. Den ser ikke særlig køn ud lige nu, men skal næste sommer gerne stå så her.
Jeg har købt en del alliumløg til haven - allium aflatunense og allium  christophii (lilla) plus hvide tazetter og hvide perlehyacinter. De skal ned i det rosa/røde staudebed. Jeg skal til at dele en del stauder, og har en haveven, som mangler. Herligt - vi forærer gerne hinanden lidt - så er der plads til nyt.
Ellers er mit gravearbejde en gul busk - der skal væk. Så kan Pinky Winky endelig komme i jorden. Lige nu står den på terrassen og jeg nyder den hverdag.  GOD SØNDAG TIL JER DERUDE.

8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det er desværre ikke vejr til meget havearbejde i dag, her regner det for meget til, at vi gider gå i gang, men så må vi hygge os indendøre.
Din lavaterabusk er rigtig fin, det skal nok blive godt med den i det rosa/røde bed. Godt at kunne dele stauder med hinanden.
Det bliver fint at få Pinky Winky i jorden. Jeg håber at få købt ind i Lønbæk om godt 14 dage :-)

Fra frø til blomst sagde ...

Jeg syntes da, at den se rigtigt flot ud.
Spændende med alle dine forårsløg, dem kan man aldrig få for mange af :-)

God søndag til dig også

Kh

Gitte

http://frafroetilblomst.blogspot.com/

staudecafeen sagde ...

Lavetera er super skøn med sin sarte rosa farve... husk at plante dybt:) og her venter løg'ne også på at komme i jorden... men det øser ned... nåede dog lige at komme i skoven og fik plukket 1 1/2 kg. Brombær. God søndag Anne Gine

Hanne i haven sagde ...

Jeg glæder mig også allerede til min 'Barnsley' næste år. Den har ikke blostret så godt i år, fordi den står i delvist skygge. Det er fint i en normal sommer her, men ikke i år.
Men nu har jeg fundet en god plads, hvor ens af dens børn skal stå :-)
Nu blev jeg lige nysgerrig over det Anne Gine skrev med at plante dem dybt. Det vidste jeg ikke noget om, men det giver god mening :-) Det må prøves næste år.
Det ville være rigtigt hyggeligt hvis du kan få det til at gå op med din bedre halvdel, så du kan komme på tirsdag :-)

staudecafeen sagde ...

hej igen (Hanne, de kan godt være lidt frostfølsomme, det første år, især når de bliver plantet så sent. Jeg plejer at lægge en masse muldjord rundt omkring bunde og op ad stænglerne, så de klarer sig bedre... blot et fif. Anne Gine

Anne sagde ...

Hej, tak for alle de gode fif. det endte jo med torden og regn her lige over middag, så haveplanerne må skydes til i den kommende uge.
Men vil da plante den så dybt som muligt. Min havejord er lidt blandet med steder med små sten og lidt leret. de sidste to år har jeg gravet hestemøg ned i store baner for at forbedre jorden.
Det har faktisk givet pote de steder hvor der blev rodfræset efter 25 år gamle kæmpe træer, der blev fjernet. Ja haven var næsten et skovbryn, da vi overtog den. Hen ad vejen har vi fjernet 10 træer i alt.
God næste uge til jer alle.

Landbohaven sagde ...

Hvor er din ny indkøbte Lavetera busk smuk.
I formiddag har vi haft det fineste solskinsvejr, så jeg har været i haven for at fjerne ukrudt, men nu er der åbnet for sluserne igen .. igen.

Marianne sagde ...

Jeg har også en Lavetera Barnsley, somstår hal tørt og dybt. Den har blomstret - og gør det stadig meget. Har taget frø af den og har tænkt mig at se om jeg kan så den selv. Burde ikke være så svært. Ellers har jeg også en del andre arver Lavatera, som jeg har fået og byttet mig til. Dem skal jeg også have fundet plads til i haven.

For ikke at tale om de løg, der hele tiden ryger med i indkøbskurven... Eller hjem over nettet. Men det er jo blot gode havesysler, her i efteråret! Nu må vejret bare godt være lidt mere med os!
God arbejdslyst i haven!

Marianne
den Helbredende Have