lørdag den 8. oktober 2011

Stjerneskud og kold nat


Så har dahlierne fået dyne på. Det bliver sørme hurtigt mørkt. Havelørdag blev brugt med at stå på sidelinien til efterårets sidste fodboldturnering.Her efter  klokken 20 har vi  været ude i haven og set de første stjerneskud her i aften til stor glæde for Magnus på 8 år.
I morgen skal jeg hente hestemøg. Det graver jeg ned her i efteråret. Det gav god energi til dahliabedet i foråret. Lod faktisk en sæk ligge fyldt og det blev til superkompost/gødning.
I mine bede er jorden tung med en masse små sten. Efter rodfræsning og hestemøg er jorden helt klar forbedret. Alt dette er gjort i bed efter bed  igennem de sidste 7 år. På  havens nordvestlige side var jorden speciel hård efter en tilbygning, der blev lavet i 1986 af tidligere ejere. Nu er det her der gror roser, geranium, stenbræk og en del andre hårdføre rosa stauder. Herligt at ens have kan ændres :-)

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Stjerneskud, det må jeg ud og se. Godt du kan forbedre din jord med hestemøg. Jeg kunne sikkert godt få fat i noget, men når man har hunde i haven, så er det ikke så godt. Det lugter ikke godt, når de ruller sig i det :-)

Susanne sagde ...

Det lyder godt, at jorden kan forbedres med hestemøg. Det har jeg også adgang til, så måske jeg skulle få fat i noget nu. I den forbindelse kunne jeg tænke mig, at spørge dig om, hvor meget bruger du pr. kvm?

Anne sagde ...

Hej Susanne,
Hestemøg kan være en god ting. Min erfaring er at det er bedst, hvis det ikke er helt friskt. Så er det nærmest kompostmuld.
Men hvis jeg bruger det straks, graves det friske møg ned dybt i jorden. Strå og møg plus regnormen gør arbejdet vinteren over.
Dog skulle hønsemøg være bedre som gødning. Hestemøg går der mindst et halvt år før end det er omsat og bruges af planterne.
Har gjort mine fejl ved at prøve at lade hestemøg ligge rundt om roserne. Det var ikke særligt godt - lå bare og blev ikke rigtig omsat til noget brugbart før end efter laaang tid- Ved lugning var det ærligt talt bare irriterende.
Så grav ned eller lad møget stå i posen 1/2 år. Hunde vil nok rulle sig i det, så jeg forstår godt det ikke er super.