søndag den 21. oktober 2012

Knold og tot...tot skal væk


En søndagmorgen i solskinnet. De smukke bøgetræer over på den anden side af hækken har helt utrolige farver.

 


 Dahliaknoldene er gravet op og lagt til tørre. Stænglen skal klippes ned til 2 cm.
 Rødderne skal studses af.
Knoldene blev kun til 22 stk....de skal så pakkes væk i en flamingo tønde. Mærkes med navne ( Dem jeg kan huske og har gemt gamle mærker.) Resten er en overraskelse - frosten tog mine dahlia for 14 dage siden.


 De kommer  til at stå ved 5 grader i vores værksted. Drivhuset vil have for mange temperatursvingninger til det ville gå. Er spændt på mit projekt...men har andre år bare købt nye.
Tror på det :) smiler. God uge til jer.
7 kommentarer:

Ina sagde ...

Jeg har endnu ikke gravet mine dahlia op. Jeg vil også prøve, at få mine til at overvintre i havestuen i år. Den er frostfri, men temperaturen svinger noget, så det bliver et eksperiment. Jeg har ikke andre steder, og jeg har også bare købt nye de andre år efter at forsøg på overvintring i skuret ikke lykkedes.

Høneballehaven sagde ...

Mine er heller ikke gravet op, jeg er spændt på om dine holder til vinteren, det håber jeg.

Lene sagde ...

Hej
Jeg har heller ikke gravet mine op endnu, regner med at gøre det næste weekend, nu lover de jo frost. Jeg er så heldig, at min svoger og svigerinde har en gammel kartoffel kælder, hvor jeg kan have mine i vinter, de er rådnet for mig en gang der, men det var fordi de ikke var tørre nok, da de kom derned.
Med venlig hilsen
Lene Jensen Nordjylland

Tina - Haven i Velkær sagde ...

Mine er også i jorden endnu, men det kan ikke vare længe før de må op. Så lige i vejrudsigten i morgen at vi kan forvente sludbyger fredag og lørdag... så jeg må vist igang med spaden og få dem op så de lige kan tørre lidt inden de kommer i min mors kælder.

Blomsterhatten sagde ...

Ja mine står også fine inu et par stykker er rørst begyndt og blomstre nu så jeg trækker den lige til det sidste, har fået lovning på at min nabo gerne vil passe dem, da jeg gjorde det selv sidste år, gik de alle til , nok derfor de er så sent på den skulle jo først overbevises om at der skulle nye til.
Hilsen helle

Jette sagde ...

Hej Anne.Ja! det er det evige problem hvert år.
Men jeg har lige gravet mine op,og lagt dem til tørre
De skal ud hos en ven og overvintre-dejligt.
God dag Jette

Bente sagde ...

Jeg har også nogle stykker stående i krukker, nu må vi se, hvad jeg gør. Frosten har også klippet toppen af skatten her!
De er flotte de bøgetræer...de er en variation af farver. Smukt lige nu.