søndag den 4. august 2013

Tiden flyver og haveglæder i august.


Malva  Moschata " Moskus Katost " i sart rosa har jeg flere steder i haven. Den var blevet lidt voldsom, men har klippet den ned. Forhåbentlig giver det en ny blomstring og en plante der ikke vælter helt så meget.New Dawn rosen har bare været helt fantastisk i år. Masser af blomster og de dufter så dejligt. Kæmpe Verbenaen  vejer fint over Dahliabedet. Den overlevede i drivhuset og er større end sidste år.En af de dahlia der overvintrede fra sidste år. Navnet er forsvundet, men god at klippe ind af.Den nye Clematis i haven " Pink Fantasy". Den minder dog meget om "Nelly Moser".
Er plantet op af et Elstar æbletræ. Forhåbentlig trives de sammen. Jeg har dog forsømt at vande på det sidste og det kan man desværre se på Clematissen. Håber på regnvejr i den kommende uge.Klatrerosen Madame Alfred Carriere der ikke har helt så mange torne. Den klatrer i Duftsnebollen ved flagstangen. Der skal beskæres lidt når vi alligevel skal klippe hæk. Næste weekend står på hækklipning.
Er I færdige med det derude?


Storkenæb der glæder. Dennne smukke Geranium købte jeg for 10,- til plantemarked i Lyngby sidste år.
Nu nærmer sig en del Havemarkeder sig. I kan se oversigt hos Haven
I denne uge vil jeg gerne forbi og se hvilke skønheder der er :
http://www.storkenaeb.dk/ - se der er åbent hos Birgit Reimer d. 7 og 8/8 fra kl. 15 -18 hos planteskolen Caroline Mathildestien i Vedbæk. Hun har mange fine Storkenæb og andre gode sager.

Efter en travl og skøn havesommer er der mere tid til at blogge lidt igen. I får snart mere fra min have. Jeg har købt en ny rose der ikke var den jeg troede. Mine chilier i drivhuset er kæmpe store. Agurkplanterne giver dejligt mange  skole- og salatagurker. Vi spiser flere hver dag.
I højbedene har vi spist salat, ærter, radiser og nydt dild i store mængder. Hjemmelavet Pesto er frosset ned og der kan igen høstes en masse. Basilikum vokser som ukrudt ude i drivhuset.

Håber at kunne tage fotos i dag. God søndag til jer derude.

9 kommentarer:

marie sagde ...

Plantemarkeder er atter et sensommerfænomen ligesom agurkeplanter, som pludselig bliver invaderet af spindemider, men ulige meget mere spændende.

Vivishagerom sagde ...

Mange flotte blomster hos deg nå. Malva er super flott, og jeg har planer om å så den til neste år.
New Dawn rosen min frøs så ned i vinter, så den har nesten ikke blomster i år.

Ønsker deg en fin kveld. Klem

Jette sagde ...

Hej Anne.Tak for informationen ang.plantemarked i Vedbæk.....må se om jeg kan komme afsted.
Dejlige blomster du viser i dag.Har sjovt nok også Pink Fantasy-Alfred Rosen(ny i år)New Dawn og den rosa katost.......alle skønne blomster.
Desværre ingen kæmpeverbena......øv.
Alt i vores køkkenhave og drivhus trives også rigtig godt i år.Dejligt med egne afgrøder.....og dejligt at du får mere tid til at blogge knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Fint ser det ud, din clematis ligner ikke min Pink Fantasy, men den er nu fin alligevel. Ja lad os håbe på meget regn i næste uge.

Landbohaven sagde ...

Hvor har du dog mange smukke blomster.
Tak for kigget.
Ha´ en dejlig dag.

Anonym sagde ...

Jeg tager i hvert fald min hvide passionsblomst ind i år. Jeg havde nemlig en stående i jorden i haven for nogle år siden, og den gik ud, fordi jeg glemte den, da det blev vinter.

Den er jo en (sub)tropisk plante med fantastisk vækstkraft, når den står rigtig varmt. I min datters have i det sydlige Florida plantede vi to hvide af slagsen på et grimt plankeværk. Det blev naboen temmelig irriteret over efter et årstid, for de væltede ind over plankeværket, greb fat i et par småtræer og hagede sig fast i deres tag (jord er dyrt i FL, så
bagsiden af husene ligger ofte meget tæt).
Happy (Sub)tropical Gardening
Jytte
www.danishknitdesign.com

Anne sagde ...

Ja den skal ind til vinter. Jeg tror om 1 måned tager jeg den ind i drivhuset. Der er nok plads efter agurkerne er færdige.
Blomstrer din ude i haven?

Zep sagde ...

Så smukke de alle er!

Hjerteligst

Anonym sagde ...

Ja, det kan man godt sige. Den fik sine første to blomster i går, men står i øvrigt med svulmende knopper. Dog undrer det mig lidt, at den ikke blomstrer mere, for den står i krogen på terassen, hvor temperaturen de seneste 6 uger har vekslet mellem 30 og 38 gr.Det kunne godt tænkes, at den bare skal have endnu længere tid med megen varm for rigtig at komme i stødet, så min får foreløbig lov til at blive stående blandt clematis Jackmanii superba og en småblomstrende blå, som jeg ikke ved, hvad hedder.
Glædelig fortsat sommer
Jytte
www.danishknitdesign.com