lørdag den 1. februar 2014

Såning af stauder - bruger du vermiculite?


I dag er jeg begyndt at så forskellige stauder der gerne vil have en kulde periode. Stjerneskærm 3 slags og flere typer Solhatte. Staude verbena i blå og pink. Desuden Verbena Bonarensis "Kæmpe Verbena"
Alle står ude i drivhuset. Den hvide kongelys forsøger jeg mig med. Der er flere planter i haven, men den er så fin som selskabsplante.
Januar fløj forbi.


Jeg har købt så og priklejord. Desuden Vermiculite - det har jeg ikke prøvet før men har set det forebygge den råd der kan opstå hos de små spirer. Hvis du har gode erfaringer, kom gerne med dem.

Jeg roder med alle mine frø. Hvilke Chilier skal såes? Klokkeranke skal også forspires nu! Forventningens glæde over, hvor mange planter der skal pryde haven netop i år kommer rigtig op.

Blomster skal der til!
Jeg købt 6 Primula planter  - de står herinde i huset og dufter.

Åhhh jeg glæder mig til sæsonen vil bringe masser af Hornvioler og Stedmoderblomster.
Billedet er fra sidste år. Dem kan jeg ikke få nok af.


 Vi må jo nok vente lidt. Hilsen Fru 1.Februar med frø på hjernen :)

13 kommentarer:

en irismark i spanien sagde ...

Held og lykke med såningen,jeg bruger af og til vermiculite til mine irisfrø,men kan ikke se den store forskel,men det giver luft til rødderne så en virkning har det uden tvivl,jeg ved at nogle irisfolk udelukkende sår i det,netop for at forebygge råd.

marie sagde ...

Jeg bruger det sådan set på 3 forskellige måder: blander det i såmulden for at give den luft, som Jan skriver, dækker potterne med det, fordi farven tydeligt viser, om potterne er fugtige, og så starter jeg nogle frø i køleskabet i fugtigt vermiculite. Når de spirer, bliver de så plantet i jord i potter.

Høneballehaven sagde ...

Jeg har ikke brugt det endnu, men har overvejet at få fat i noget, det kan jeg nok ikke få herovre, så det må jeg have sendt.
Jeg tror, jeg venter 14 dage endnu med klokkerankefrøene, men jeg har sået rosenslynger, de er kommet op, men ser mig noget spinkle ud.
Kh Lisbeth

Unknown sagde ...

Sikke dejlige stauder du har gang i. jeg får desværre ikke gang i såningen i år, for en stor fest venter i april. jeg forsøgte sidste år at få fat i vermiculite, men det lykkedes ikke. men jeg vil holde øje med jeres andres erfaringer. Held og lykke og såprojektet. KH fra Blomsterlyst

Jette sagde ...

Hej Anne.Gode ting du skal så.Har brugt vermiculite de sidste to år..........og synes at det hjælper på jorden.Men gode råd som Marie kommer med.
Har også købt primula og våriris til at live op indendøre.
God aften Jette


Min Grønne Verden sagde ...

Hej Anne
Jeg har netop købt Vermiculite og brugt det til de frø jeg har sået, så jeg er også spændt på resultatet. Hvis du har overskud af frø fra rosenslyngerne er jeg en glad aftager ;0)
God aften.
Mange hilsner
Anita

Anne sagde ...

Hej Anita,
har også sået de første frø. Det er spændende med resultatet.
Jeg har desværre ikke flere rosenslyngefrø - vil gerne have dem men så må jeg nok købe nogen:)

Anne sagde ...

hej Jan,
Ja dine Irissåninger er enormt spændende. Nu prøver jeg Vermiculite. I får at se hvordan det går.

Anne sagde ...

hej Marie,
stor respekt for dine mange gode erfaringer. Jeg vil prøve din metode på nogle gamle frø. Jeg har så svært ved at smide måske gode frø ud.

Anne sagde ...

hej Lisbeth,
Du har et mildere klima på samsø. Her bor vi lidt nærmere Sibirien. Hvis de skal nå at sætte en masse blomster er det godt at gå igang nu.

Anne sagde ...

Hej karin,
Tak for din hilsen. Jeg sår ikke alt og sidste år var der en del der blev ranglet. Men stauderne har andre år været en succes. Nu prøver jeg igen med dem.

Anne sagde ...

Hej jette,
Forårsblomster må der til. Ser lige på din blog lidt senere.

Min Grønne Verden sagde ...

Hej igen
Ja det er altid spændende hvad der kommer og i hvor store mængder ;0)
Jeg mangler som du kan regne også rosenslyngefrø i år, fik ellers nogle af dig for år tilbage. som jeg igen har taget frø af, men af en eller anden grund lykkedes det ikke sidste år ! Derfor håbede jeg du måske havde nogle ekstra ........ vi må ud og investerer !
Mange hilsner
Anita