søndag den 27. september 2015

En skøn solskinsweekend sidst i September

Endelig hjemme en hel weekend. Solen skinner. Ja de sidste tomaterne blev høstet og det lille vægdrivhus blev fyldt med sommerblomster og krydderurter. De kan godt kan lide læ og lunere forhold.
Kompostbeholderen blev tømt. Der er masser god muld til at fylde højbedene op med. Mine jordbærplanter skal fornyes, og krydderurterne skal flyttes.

Dahlia/Georginer er helt vindunderlige. Jeg har plantet duftende Lathyrus "Matucana" op ad hegnet der støtter Dahlierne. Det er ikke sidste gang den kombination er i haven.


 
Efterårskrukker blev lavet med Lyng, Vindheks og pletter i luften. Det passer så fint sammen. 

 Dahlia 2015: (Stop hvis du ikke har plads til flere slags)

Så til noget helt andet...Fik lavet en dørkrans af  Sankt Hansurt, Hortensia, Ligusterbær(grønne), Vedbend, Efeu, og Buksbom.
 God søndag til jer alle. God fornøjelse til dem der skal til Plantemarked i Lyngby. Jeg mangler ikke noget, og skal ikke fristes, men laver lektier i stedet...!!

9 kommentarer:

havenmedhunden sagde ...

Hvor ser det skønt ud det hele 😃 og hvor er du klog at blive hjemme når du intet mangler. Sidder selv og overvejer at tage af sted til marked, men mangler heller ikke noget. Håber jeg er lige så klog som dig.
Hilsen Heike

Høneballehaven sagde ...

Jeg kan godt lide, du skriver stop, hvis du ikke har plads til flere slags, du skulle have tilføjet, eller hvis du har mange snegle i din have. Så jeg kørte hurtigt forbi. Dine plantekombinationer ser fine ud også dine efterårskrukker er flotte. Næstsidste dahlia kom jeg til at se nærmere på, den er flot.

marie sagde ...

Du har valgt den helt perfekte weekend til haveaktiviteter. Dine billeder er så friske og klare i farverne,og dahlierne frister; men jeg tror, min bedre halvdel synes, vi har rigeligt af løg og knolde, som skal indenfor om vinteren.

Karsten F sagde ...

Hej Anne

Ja, det har bare været super havevejr de sidste par dage.
Jeg nåede kort forbi plantemarkedet - selvom jeg vel heller ikke har akut plantemangel;)

Ha en dejlig aften

Vivishagerom sagde ...

Så flott blomstring som du fortsatt har i hagen din. Nyt høstværet og sola.
Klem Vivi

Bruuns Have sagde ...

Nåh....du har da ikke ret mange georginer ;-), det ser skønt ud. Især syntes jeg også lige som dig, at dine georginer sammen med ærteblomsten Matucana er ser helt fantastisk ud .-), kh Margit

Jette sagde ...

Hej Anne.Skønne dahlia du viser.................den kan man da ikke få for mange af.Og kan jo se at jeg også har en del af dem du viser.
Smukke efterårskrukker.og den krans er bare så fin..................dejligt at man kan bruge havens planter.
Rigtig god solskinsdag til dig knus Jette

Min Grønne Verden sagde ...

Hej Anne
Hvor ser det dejligt ud med dine lathyus og dahlia sammen, og hvor har du i det hele taget mange fine dahlia - sikke en samling.
Fantastisk flot krans du har begået, den er da lige til at blive glad af når man kommer til din hoveddør.
God aften.
Mange hilsner
Anita

Anne sagde ...

Kære alle sammen,
Tak for jeres kommentarer. Nyder Dahliaerne i fulde drag. Er spændt på hvor store knoldene er i år når de skal op.
Plukker buketter hver dag- håber I får en dejlig efterårsferie.
Tak for jeres hilsner hver og en.