lørdag den 13. august 2016

Min have - sommerblomst,stauder, roser og dahlia

Så er det blevet midt i august. Sommeren er løbet afsted. Det er meget frodigt og grønt i haven med alt det vand og temperaturer mellem 18- 20 grader i længere tid.
Sommerblomster som Nicotiana  - Blomstertobak glæder her i haven med skøn farve og masser af duft. Det er dejligt at gå tur morgen og aften og så mødes af en dejlig blomsterduft. Jeg købte en pose blandede farver - ja der kom kun hvide og lilla/rosa men det gør ikke noget. Næste år skal jeg have de limegrønne og mørke lilla også.Den fine hvide Verbena hastata - Spydverbena - fik den af Gitte med bloggen fra Frø til blomst.


Rosen Scepter Isle er igang med at blomstrer igen.


Høneballehavens Floks - de er så fine og er skønne. De dufter også dejligt.Violfrøstjerne " Hewietts Double " svæver rundt i bedet. Jeg troede den var væk men kom heldigvis igen.Den blå Syriske Rose blomstrer så smukt i år. Den har fået lidt mere plads og det var vist tiltrængt. Mine bede er noget pakket, så nogle gange må der flyttes rundt for at plante og buske trives.
Den blå Klematis Alpina blomstrer igen her i august - der er både frøstande og nye blomster på samme tid.

Lige de to dahlier på terassen den Hvide er Eveline. Den anden er ukendt.Jeg klipper en del stauder ned her først i august og de genblomstrer ofte. Her er det Katost, der er så sart og fin op mod dyrehavehegnet.

I morgen er der havefestival med åbne haver. Jeg skal  ud og se et par haver, men glædes meget over at nyde alt hvad der sker her. Det vil være dejligt med lidt lune dage og sol i næste uge. Håber at få lavet lidt flere indlæg de næste uger. God weekend til jer.
8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Anne
Dejligt at se lidt af det, du har i din have. det ser fint ud. Jeg har åben have både i dag og i morgen, men der kommer ikke så mange her. Jeg håber, du får set nogle skønne haver. God lørdag.

Berit fra Irishaven sagde ...

Jeg har også flere stauder i år med genblomstring - mere end der plejer at være - det er jo dejligt. Dine Nicotiana - Blomstertobak er så fine - jeg havde for et par år siden ikke held med mit første forsøg på såning og udplantning og så har jeg givet op.
Jeg har også en hvid floks som ligner din - den er nu så stor at jeg kan dele den lidt ud over havens bede.

Karsten F sagde ...

Hej Anne

Nicotiana er en slægt jeg slet ikke er gået ind i. Den ser faktisk ret spændende ud:)

Ha en dejlig aften

Birgitte sagde ...

Hej. Ja, planterne gror godt med al den regn. Hos os har det desværre blæst en del og det har de ikke brudt sig om. Jeg håber også på lidt bedre sommervejr inden det hele er forbi. Jeg kan rigtig godt lide dine billeder og man kan godt se, at planterne stortrives.

Maribel sagde ...

Så mycket fint du har som blommar, jag väntar på mina dahlior. Ha en fin söndag / Marika

Jette sagde ...

Hej Anne.Dejlige blomster du viser i din augusthave.Tobaksblomsten har jeg i både lime og hvid.......Og spydverbena fik jeg også som frø af Gitte i både hvide og pink.Og de er bare blevet helt fantastiske.
Og sjovt nok viser jeg også både min syriske rose -katost og dahlia.Men det er jo også dem der blomstre lige nu.
Er spændt på at høre om hvilke haver du har besøgt.
God aften Knus Jette

Esther - Min lille store have sagde ...

Tja..er spændt på om mine tobaksplanter når at blomstre i år...de fleste er stadig kun 10-15 cm høje. Jeg fik dem simpelthen plantet for sent ud..men sådan er det.

Unknown sagde ...

Helt vildt flotte og simple billeder. Kan specielt godt lide billedet fra Juni ude til højre :)

Mvh. Simon Hansen - Bloomit.dk, Aarhus