søndag den 10. maj 2020

Skønne Maj - en farvefest

Så blev der tid til nyt blogindlæg. Der har været travlt med arbejde, have og hygget med min søn der kom hjem fra sit udvekslingsophold i Canada for 4 uger siden. Vi havde ikke set ham i 8 måneder.

Tulipanerne står så fint i år. Den megen sol har gjort at det bare er en fest med alle de løg jeg lagde i efteråret. Her er lidt Tulipaner fra i dag:Resten af haven stråler med blomster. Vi skal i gang med store projekt som ny indkørsel og terrasse, så det er dejligt at bedene er tætte og giver megen glæde. Jeg skal dog som alle andre ud og hive udkrudt op, lave kanter og klippe ned. Jeg tager det i mit tempo og haven er langt fra perfekt. Det santans skvalderkål fra hækken - det har bredt sig og skal holdes nede. Kender du det?


Lidt andet fra haven nu:Æbletræerne står så smukt i blomst. Jeg håber at den lovede kulde går uden om os.Ny Geranium købt på plantemarked 2019 ved Haveselskabet. Den trives fint i sol og skal nok deles i løbet af sommeren. Den dækker fint rosernes "fødder".Haveprimula står så fint i år. Der er fart på det hele. Planterne har det godt trods tørke. Jeg har måtte vande lidt.


Hvilke frøstande Påskeklokken har. Nole klipper dem ned , så de ikke selvsår sig, men her går det fint. Jeg flytter rundt på små planter og giver gerne væk til havevennerne.Gyldenlak - den dufter så skønt og er en god selskabsplante her i haven.


Hornvioler i krukker og baljer lyser op ved indgang og på terrassen.

Bedet ved mit stuevindue er fyldt med løg og Helleborus. Det afløser hinanden så smukt.Judaspenge, pæoner, forglemmigej og Kirsebærbusk dobbeltBispehue(Epimedium gul), Primula, Helleborus og Kærmindesøster samt Geranium på spring i bunden giver tætte bede.Her er det blodrød Storkenæb, Gyldenlak og Vorterod der har et fint samspil med mørkt løv, brændte farver på stængel og blad op mod det helt lysegrønne.


God søndag til jer alle.

5 kommentarer:

Karsten F sagde ...

Hej Anne

Kan godt forstå du lader påskeklokkernes frøstande stå. det er dekorativt, og ja, skulle der komme lidt afkom, så er der måske bland dem en superflot sag?
Det ser flot og superfrodigt ud i din have, og du har ret æbleblomsten er fantastisk!

Ha en dejlig aften

marie sagde ...

Foråret står virkelig i fuldt flor i din have. Når planterne står så tæt i dine bede, må det da reducere mængden af lugning, selvom skvalderkålen er en mester i at dukke op de mest uventede steder.

Høneballehaven sagde ...

Jo tak skvalderkålen kender jeg, vi fik den ind med en staude fra en veninde, og den kommer ind ude fra diget, så vi har rigeligt.
I dag har jeg netop spekuleret på, om din søn var kommet hjem, man ved jo aldrig med det corona, men nu kunne jeg så læse, at det er han, det er bare super at I har fået ham hjem igen, det er både han og I sikkert glade for.

Maribel sagde ...

Hej Anne!
Det ser fint ut i din trädgård. Vackra tulpaner, här har de inte riktigt kommit igång ännu.
Vädret är soligt men kallt.
Ha det fint /Hälsningar Marika

Aqur Printing Jakarta sagde ...

The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Cetak Buku Murah wish you deign to visit my website, thank you :)