torsdag den 30. august 2012

Lidt blandet fra haven
 En af de nye i år er frøsået Zinnia " Purple Prince". Den er virkelig smuk med grønligt skær når den er på vej og flot blomst udsprunget. Den står fint i blæst og virker tyk i stænglen.  En god blomst til buketter også.


De frøsåede Kæmpe Verbena svajer i bedet. De er meget fine i højden og står sammen med lilla Sommerfuglebusk og Clematis " Jackmanii"En Dahliastikling købt i foråret hos Pernille ( en virkelig Dahliaentusiast). Hun har åben have netop i denne tid, og hendes have er bestemt et besøg værd. Sætter et link på min side.

Mine Cosmos sommerblomster der bare giver glæde og er nemme.
Dahliabedet er nok kommet for at blive. De knolde jeg købte har flere store blomster end stiklingerne jeg også satte. Er i tankerne om hvor de skal overvintre - det må prøves. Nogen ideer til en der ikke har en kælder?Æblerne er på vej. Kulden i foråret gjorde at her i haven er der næsten ingen æbler. Det ene træ har kun 3 æbler "Aroma" .
Det nye til haven er:
Rød Stjerneskærm og lilla Natviol er bytte gaver fra en ny haveven Pia, der har en virkelig smuk have.
Billederne er lånt fra nettet.
Det er herligt med nye planter. Er i gang med at ordne, da 6 børn skal hjem og hygge med sønnen i eftermiddag. God havedag til jer.

9 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Anne.Dejlige blomster du viser fra din have.Jeg såede også kæmpeverbena,og har haft stor glæde af dem.Mit gamle filipa æbletræ giver heller ikke ret mange æbler i år.ØV!
God dag til dig Jette

Frøken Solhat sagde ...

Hvor er de skønne de zinnia - jeg hatr kun et par stykke efter at have sået tre poser frø :0( Hos mig har de været guf for sneglene for andet år i træk - så jeg tror jeg bare nyder dine ;0)

Dorthe

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Det er dejlige sommerblomster jeg er også betaget af dine Zinnia. Jeg har sået 2 poser i år og ikke en eneste er dukket op - øv.
Jeg håber at du og børnene har hygget sig idag.

Høneballehaven sagde ...

Hej Anne
Jeg har ikke prøvet med zinnia i år, for sidste år blev de ikke til noget særligt. Dine ser fine ud, det gør alt det andet også.
Var det ikke dig, der gerne ville have valmuefrø? Så må du gerne sende mig din adresse.

Anne sagde ...

Hej Lisbeth,
Ja Zinnia er ikke sådan lige at få til at gro. Såede mine i drivhuset til udplantning. Snegle har tidligere ædt mine planter men i år gik det. Har et pindsvin i haven:)

Anne sagde ...

Tak for de pæne ord. Zinnia har også drillet mig en del med små hoveder og planter der nærmest forsvandt.
Sender dig en mail vil gerne have valmuefrø - glæder mig til næste år.

Anne sagde ...

Kender det med sneglene men her i haven bor en ven Pindsvinet der har ædt en del snegle.
Zinnia har også drillet mig. De skal åbenbart have fuld sol for at trives bedst.

Anne sagde ...

Godt at høre at jeg ikke er den eneste med få æbler.
Havde håbet på gammeldags æblekage fra haven...men det må blive næste år.
Jeg har 3 unge træer i haven, som er ved at etablere sig.

Blomsterhatten sagde ...

Hej jeg har for første gang prøvet Zinnia i år og jeg er vældig tilfreds så ikke sidste gang ved mig.Kan dit pindsvin virkelig holde sneglene væk ? Har lige fået et pindsvinebo i gave så lyder da rigtig godt hvis der er sådan en gevinst med, hvis den altså vil bo i det, ikke fordi vi er særlig meget plaget af sneglene.
Hilsen helle