søndag den 2. september 2012

Havesøndag i September


 En søndag i Karen Blixens have ved Rungstedlund. Haven er åben året rundt og kan ses gratis.
Jeg tog cyklen og ville ud og se hvilke stauder der blomstrede i hendes skærehave. Stauderne kunne jeg ikke komme helt ind til, men der var mange rækker af blomstrende planter.

Den smukke hvide bro som et element i haven. På vej ud af haven kommer skoven med meget gamle træer.Smukt hegn i lysningen i skoven, der er et fuglereservat. Nogle af skovens træer er plantet efter Karen Blixens instrukser. Hun ville have træer fra alle de omkring liggende godser i reservatet.


     

Karen Blixen er begravet i sin egen have under en kæmpe stor Bøg. At gå en tur netop her giver mange indtryk af en ordnet have blandet med fri natur, fuglesang og skabt af en kvinde, der var helt fantastisk og sin egen.

Der er lidt forsømt i det vilde område med væltede træer. Jeg ved de har søgt efter frivillige til at give en hånd med i at holde området. Det kunne være sjovt, men må hellere holde mig til min matrikel.
At have fuldtidsjob sætter sine begrænsninger på havearbejdet.
Billederne er fra mobilen - da jeg egentlig bare cyklede ud i det blå.De lysrosa Stedmoderblomster lever endnu - de har været ret enkle og gode. Købt i April.

I min have har jeg gravet høstasters (lyslilla med lysegrønt løv) og lungeurt (rød blomst) op.
Giver gerne dem væk, men på genbrugspladsen kommer de nok.

Så kan der blive plads til de nye stauder - læs rød stjerneskærm, hvid kongelys, storkenæb, lilla natviol og floks. Mit røde bed i haven. Den røde rose midt i bedet er ude navn. Den var i haven fra starten. Nogen ideer?

God uge til jer derude. Skal høste gule tomater i denne uge - men mere derom.6 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Anne.har selv besøgt Karen Blixen.hjem et par gange,og også gået tur i haven.Synd at den er blevet forsømt.Det er svært at rejse penge til at holde sådanne nogle steder.
Fint rødt bed du har.Kan desværre ikke hjælpe med navnet på rosen.Godnat Jette

Høneballehaven sagde ...

Det er nok spændende at gå rundt i Karen Blixens have, jeg har aldrig været der, men hørt om den.
De er søde de lyserøde stedmoder, jeg kan heller ikke hjælpe med rosens navn.

Unknown sagde ...

Smuk have. jeg har det med at besøg karen blixens park når jeg er stresset eller bare har brug for at være alene. Tager gerne kaffe og bog med og bare bruge timer der.

http://gulvafslibning.co/

Landbohaven sagde ...

Dejlige billeder fra en smuk have.
Hvor er broen flot.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.

Inger Marie sagde ...

Så spennende tur du tok oss med på!
Nydelige bilde:)
Ønsker deg en fin kveld:))

Unknown sagde ...

Dette er en fantastisk hjemmeside, kan du være interesseret i at gå gennem et interview om , hvor du har lavet det ? Du kan besøge min hjemmeside Gulvafslibning