mandag den 5. november 2012

Løgplaner......

I år har jeg lagt en masse tulipaner ned i haven.  Nyder at se det svenske haveprogram
" Trädgaards onsdag" fra en skånsk have der anlægges på ny. De holder pause for i år.
I programmet blev der anbefalet at lave en løgplan. Skrive ned hvilke løg hvor og have styr på hvilke planter hvor.
Jeg har stor respekt for alle der laver sådanne fine planer...men det er altså ikke mig.
Min have er ikke kæmpe stor, så jeg har måske nok mere i hovedet hvor jeg har puttet løg ned.

Mine tulipaner i år er:Der har sneget sig en meget sart lyserød Hyacint ind. China Pink her den. Billeder lånt på nettet.
Er spændt på om den er så sart som på billederne. Den står sammen med hvide små perlehyacinter og masser af  hvide og sart rosa tulipaner. Ind imellem er lagt allium neapolitanum ( Hvid allium )
Der er nok lagt 150 løg år, og jeg er spændt på hvordan det bliver. Enkle steder har jeg blandet løgene, så det bliver et miks af alle mellem hinanden.

Min have er præget af det spontane og glædes egentlig over ikke at have skrevet alt ned.

I går havde jeg besøg af Anita fra bloggen " Min grønne verden". Det var superhyggeligt. Vi fik talt en masse have og byttet lidt planter. Faktisk var det hos Irishavens blogkaffe og frøbytte for 1 år siden at vi mødtes første gang. Det er jo heldigt at vi bor ikke så langt fra hinanden. Det blev til en hyggelig dag. Anita havde også lagt masser af løg, så hun forstod til fulde glæde over at skulle nyde tulipaner til næste år.

Til slut - godt med alle de input om efterårets blade. Jeg har besluttet at gemme 2 store sække med blade og græsafklip blandet med lidt hønsemøg til næste år. Det skulle give god kompost til foråret.
Stauderne bliver puttet med en masse andre blade og først klippet ned om foråret. Det virker for mig og jeg har ikke mistet ret mange planter her i haven.

God uge til jer.


Send en kommentar