fredag den 23. december 2016

Lillejuleaften og decemberhaven der fløj afsted


Decemberhaven

v

Kristtjørn vokser vildt et par steder i vores gamle hæk. Den er skøn til julebordets dekoration.
Nogle har det fine røde bær - det har vores ikke. Det er midt og regnfuldt derude.
En storm/blæst truer - meen det bliver nu jul. Ih jeg glædes over julefri og mulighed for at hygge og se familie og venner.


Så fin en enkelt gren er - der ryger nok en del grene til sommer når træet skal beskæres igen. Det er et kirsebærtræ, som jeg forsøger at holde lidt nede i september.
Utrolig hvad der gror af mosarter på kirsebærtræet. Vi bor ca 1,5 km væk fra havet.De stedsegrønne vokser foran køkkenvinduet. Der kan roligt trimmes og formes. Egentlig er det godt at tage billeder af ens vinterhave for lige at få blik for de evige opgaver der ligger, og jeg må vælge hvad der skal prioriteres. Vi skal have ny indkørsel og belægning derfor er det lidt blevet en "vente" opgave.


Troldpilen er smuk med står lidt klemt. Den skal beskæres lidt. Det bliver et projekt før og efter som I vil se. 2017 må det nok blive.


I drivhuset er bobleplast en skøn sag. Jeg dækker også med tæppe/flisdug når der er særlig hård frost. Planterne overlever og får kun sparsomt med vand. Der er pelargonier, oliven, agaphantus, ananassalvie og en masse andet. Desuden er det et godt sted for frugt og grønt her i helligdagene i en flamingokasse som depot.


Det lille juletræ på terassen blev købt for at skulle klippes op, men det bliver først efter nytår.
                                                               Glædelig jul til jer alle.

Godt Nytår og glæder mig allerede til en masse havesjov i 2017.
Eksamens opgaven skal afleves 4 januar så I vil ikke få flere indlæg her i 2016. Tak for I besøgte min blog og læste med. Jeg læser også hos jer og vil forsøge at skrive kommentarer når jeg kan.
Send en kommentar